Start met scrollen om te ontdekken

Een design vol vrijheid.
Op jouw maat gemaakt.

Poolhouse met grote glaspartijen

Een minimalistisch paviljoen. Zoals jij het wil.

Badkamer van het poolhouse met VOLA kranen

Laat de drukte achter je. Herontdek de natuur. En jezelf. In je eigen Vilarte verblijf. Een paviljoen met een tijdloos en esthetisch design. Ontworpen door gerenommeerd ontwerper stefan schöning. Afgestemd op jou en wat jij wil.  

Vilarte is ontstaan uit onze eigen zoektocht naar een plek om even te ontsnappen aan de drukte. We staan je graag bij in de creatie van jouw tuinkamer. 

Poolhouse
Poolhouse met groot terras door ramen die openen op de hoek

Drie luxueuze kleurenpaletten

Jouw paviljoen wordt exact hoe jij het wil. Maar eerst vragen we je te kiezen. Tussen Irish Green, Rouge Belge of Breccia Italiana. Deze drie sublieme marmersoorten vormen de basis voor een uitzonderlijk luxueus palet aan kleuren, design materialen en een hoogwaardige uitrusting. Een gecureerde selectie die naadloos aansluit bij de tinten van het marmer.  

Is je keuze gemaakt? Dan kan het vormgeven beginnen. Een stalen geraamte vormt de basis voor elk paviljoen en de grote schuiframen. Maar alle andere designelementen, die stemmen we af op jou. Van de indeling tot het kleinste interieurdetail. Welke type ruimte je ook in gedachten hebt. Of het nu gaat om een poolhouse, yoga ruimte, kantoor of wellness.

/ 3

Irish Green

Een opmerkelijke marmersoort. Renaissance architecten gebruikten hem in hun monumentale paleizen om de ongerepte kleurschakeringen van het Ierse platteland naar binnen te brengen. Zijn organische natuurtinten lopen spontaan over in de groene setting van je hideaway.

1 / 3

Breccia Italiana

Een verbluffende, witte marmersoort met opvallende donkere en paarse aders. Origine? Toscane. Ga voor het uitgesproken lijnenspel van Breccia en je toevluchtsoord krijgt een tijdloze Italiaanse esthetiek.

2 / 3

Rouge Belge

Rouge Belge duikt op in het Palazzo Pitti in Florence en het Paleis van Versailles, maar wordt gedolven in het zuiden van België. De temperamentvolle bordeaux- en robijntinten van deze rode kalksteen geven je paviljoen een warme, intense uitstraling.

3 / 3

We vroegen stefan schöning om het ontwerp van de exclusieve paviljoenen voor zijn rekening te nemen. stefan is een gevestigde ontwerper die bekend staat om zijn multidisciplinaire, minimalistische visie op design. Zijn creaties zijn uiterst functioneel. Een ideologie die hij koppelt aan een ongeëvenaard gevoel voor schoonheid. 

Voor Vilarte, creëerde hij een innovatieve, modulaire stalen structuur. Ingenieus ontworpen om verschillende lay-outs, maatwerk en een snelle productie mogelijk te maken. Een slim design dat hij combineerde met grootse volumes van glas en marmer.  

Ontworpen door stefan schöning

Designer stefan schöning
Foto © Charlie De Keersmaecker

"met de vrijheid die Vilarte mij gaf, creëerde ik een innovatief ontwerp dat op geen enkele manier aanvoelt als een traditioneel tuinpaviljoen. van de edele materialen zoals marmer, staal en glas die gebruikt worden, de elegante stijlkeuzes die aansluiten bij uiteenlopende smaken en voorkeuren, tot de ontelbare mogelijkheden die het biedt als privé spa, galerij, gastenkamer of buitenkeuken - er zit vrijheid in elk onderdeel van mijn ontwerp. vrijheid om te kiezen, vrijheid om te genieten, vrijheid om te leven."

Design of the Vilarte poolhouse by stefan schöning
Ons verhaal

Tot leven gebracht door Veerle en Pieter

De wereld vandaag is een hectische plaats. Even ontsnappen aan die drukte is een uitdaging geworden. Iets dat oprichters Veerle Claerhout en Pieter De Vylder, twee Belgische handelsingenieurs met een voorliefde voor design, zelf ook ondervonden.

Een extra ruimte waar je volledig tot rust komt. Midden in de natuur. Mét een strak en modern design. Dat is wat ze zochten, maar nergens vonden. En dus creëerden ze er zelf één. Zo is het idee achter Vilarte ontstaan. En zo ook, hun ambitie om voor jou hetzelfde te doen. 

Founders Veerle Claerhout & Pieter De Vylder

“Mensen bijstaan zit in ons DNA. Hen begeleiden bij het vormgeven van hun eigen Vilarte paviljoen, het zoeken naar de perfecte ligging in de tuin, … We doen niks liever.”